Systemische opstellingen voor verandering 

Ontdek de knelpunten, belemmeringen en bevorderende factoren in je bedrijf, team of eigen leven.

Opstellingen zijn een methodiek, die het mogelijk maakt om grotere verbanden waar te nemen, onderstromen in kaart te brengen en naar oorzaken van (hardnekkige) patronen te kijken. Door jouw belemmering in een opstelling zichtbaar aan te kijken verschuift je bewustzijn.

Opstellingen werken in een ruimtelijke omgeving, in het echt. Op tafel, in de ruimte en in de innerlijke verbeelding: in je innerlijke ruimte.

Bewust zijn over wat je in de ondergrond beweegt opent mogelijkheden voor persoonlijke en organisatorische groei.

Individuele coaching

Andere kijk op je levensweg

Maatwerk
Doorlopend

Voor ondernemers en leidinggevenden die te maken hebben met weerstand en belemmeringen

Workshops & Trainingen

Voor ondernemers met doelen en dromen. Ondernemers die een stap verder durven te gaan

Teamcoaching

Maatwerk
Doorlopend

Voor leidinggevenden, managers, teamleiders en mensen, die in het veld van HR werkzaam zijn

Individuele coaching

De systemische blik biedt een andere kijk op je eigen levensweg.
Ervaar in een coachingssessie dat je onderdeel bent van verschillende systemen, en hoe die jouw leven (onbewust) beïnvloeden. Leer hoe jij deze kennis in kunt  zetten om  soepeler met verandering om te gaan.

Welkom! met alles, wat je meebrengt, het hoeft niet te blijven.


In een verkennend gesprek, bij begin van de coaching, gaan we samen inventariseren wat je vraag nu precies is.
We brengen in kaart wat voor elementen hierin een (onbewuste) rol spelen. Middels een opstelling met vloerankers worden de relevante factoren in de ruimte zichtbaar gemaakt.Je ervaart in de opstelling de context, het weefsel, dat bijdraagt aan wie jij bent en hoe dat in je voor- of nadeel werkt.

Is nu jouw tijd om ruimte te maken voor duurzame verandering in jouw leven? 

Een coachingssessie duurt ongeveer 1,5 uur. Investering 185.- € vrij van Btw. De ervaring van de afgelopen tien jaar leert, dat een drieluik van 3 sessies, verspreid over een aantal weken, het beste werkt om blijvende verandering in je leven aan te brengen. Op dit moment werk ik via zoom. Neem contact op via ​info@desystemischeblik.nl​​​


Open opstellingsavonden

Kennismaken met (familie) opstellingen?

Heb je weleens gehoord van opstellingen en wil jezelf graag ervaren wat dat is? Je bent van harte welkom op de open (familie) opstellingen avonden, met alles wat je meebrengt! Het hoeft niet te blijven.We werken met datgene, wat zich die avond aandient. Heb je een persoonlijke of organisatorische vraag? Benut die gelegenheid om via een opstelling verrassende inzichten op te doen. Wil je alleen even snuffelen? Dan ben je van harte welkom als representant en deelnemer in de kring.


5 daagse training Fenomenologisch waarnemen

Superluisteren, presencing, holding space en "vollständig präsent " zijn allemaal verwoordingen van (aspecten) van fenomenologisch waarnemen. Deze vorm van aanwezigheid en waarneming is een innerlijke toestand, in welke je een bewustzijn/kennis over lichaamsbewustzijn en lichamelijke waarneming, ruimtelijk bewustzijn, het onderzoek naar en integratie van factoren, die je eigen waarneming (onbewust) beïnvloeden combineert met je volledige aanwezigheid (Präsenz) en het vermogen oplossingsgericht te handelen in het hier en nu.

Hieronder zie je een kort filmpje, dat ik voor de workshop fenomenologisch waarnemen op de opstellingenbeurs 10.11.2019 in Gent heb opgenomen.


In deze training staat jouw rol als begeleider,coach, therapeut  en het verdiepen en onderzoeken van jouw waarnemingsmogelijkheden centraal.

  • Hoe neem jij fenomenologisch waar?
  • Wat heb je daarvoor nodig?
  • Hoe kun je de juiste skills oefenen en versterken?
Meervoudige concentratie, lichaams - en ruimtelijk bewustzijn,(spatial awareness) en diversen factoren, die jouw waarneming, vanuit je eigen leven of collectieve verstrikking beïnvloeden, worden in deze training theoretisch en praktisch uitgewerkt.

Duur: 5 modules van een dag.

Meer info: Lees mijn blog ​https://www.desystemischeblik.nl/wat-is-systeem-fenomenologisch-waarnemen/

Aanmelden:

https://www.desystemischeblik.nl/contact2/

of  nog eerst even sparren: 0618275619

Tot nader te bepalen tijdstip zijn de open opstellingen avonden en de trainingen van wegen de corona crisis uitgesteld. 

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief van de systemische blik:Drie daagse Basis training  2020


Systemisch kijken naar mens & werk

In de loop van 2020 start basistraining 2, neem contact op als je interesse hebt : 0031618275619
Locatie: Graansilo Wehl
Investering: 645.- € (Btw vrij) De prijs is inclusief koffie, thee, water en een lekkere lunch.

In de basis training leer je de basis van het klassieke systemisch werken.


De basis wetten: Ordening, binding en balans van uitwisseling. Innerlijke houding en systeem fenomenologisch waarnemen zullen deel uitmaken van deze training. De functie van innerlijke loyaliteiten en de drie gewetens komen aan bod. Je leert systeem dynamieken te herkennen.

Je oefent vragen stellen, die openen. Je verdiept je bewustzijn over resonantie, stem en woordkeuze bij het systemisch werken.

In de laatste blok is er ruimte om een casus uit je werkveld in te brengen, om  in de leeromgeving van de training concreet het geleerde in de praktijk te brengen.

Op systemische wijze kijken naar relaties op het werk levert vaak verrassende inzichten op en resulteert in meer rust, taakgerichtheid en een prettige sfeer.

 
Voor ondernemers, coaches, trainers en mensen werkzaam op het gebied van re-integratie & HR ,die zich willen verdiepen in systemisch denken en werken met anderen.


Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers:12


Aanmelden en meer info: ​https://www.desystemischeblik.nl/contact2/
 

Workshop werkgeluk

Iedereen heeft liefde voor haar of zijn werk, anders zou je niet doen, wat je doet. Vaak wordt je hierdoor als medewerker en team gelukkig, soms ook niet.

Misschien maken  de materialen of producten waarmee je werkt je gelukkig, je voelt je gelukkig omdat je hart  naar de locatie waar je werkt uitgaat, je vindt je collega's leuk en je wordt gelukkig van het team waar je onderdeel van voelt. Je vindt het salaris fijn, dat je voor je werk ontvangt of je ben gehecht aan de status, die je werk je verleend en dat draagt ertoe bij, dat jij gelukkig wordt van je werk. Je kan niet wachten om je leerlingen of cliënten elke dag te ontmoeten, daar vindt jij je geluk in. Je houdt vakinhoudelijk van de uitdagingen op je werk en voedt je eigen gevoel van gelukkig zijn hiermee

Zo zijn er zo veel verschillende gelukken omtrent werk als er mensen zijn.

Wil je een keer echt contact maken met datgene wat voor jou geluk op jouw werk is ?

In de workshop gaan we eerst inventariseren waar je geluk in je werk precies ligt. In een laagdrempelige opstelling maken de deelnemers in twee- of drietallen letterlijk elkaars geluk voor hun werk zichtbaar. Je vraagt je partner(s) om representant te zijn voor jouw eigen werkgeluk.

Op deze manier wordt werkgeluk heel tastbaar: je kan het bevragen, onderzoeken wat ervoor nodig zou zijn om meer ruimte voor werkgeluk op je werk in je huidige functie te maken, of je kan het werkgeluk bevragen, wat het nog meer zou willen om je werkgeluk echt een plek te geven in je huidige werkomgeving.

Voor wie: Teams, samenwerkingsverbanden.

Duur: 45 - 75 minuten

Resultaat: Medewerkersbetrokkenheid, betere onderlinge communicatie en meer plezier in je werk

Investering: op aanvraag. Bel 0618275619 of mail naar: ​ info@desystemischeblik.nl​​​

Maatwerk 

Wat je vraag ook is, als het om processen gaat ben je hier aan het goede adres.

  • Voor teams, organisaties en ondernemers die uit hun jasje zijn gegroeid en inzicht willen in de zich aandiende toekomst.
  • Voor teams, organisaties en ondernemers, die te maken hebben met weerstand, gedoe en belemmeringen.

Neem contact op voor een (gratis) verkennend gesprek.

Bel : 0618275619 of mail naar : info@desystemischeblik.nl

>