Systemische opstellingen voor verandering 

Ontdek de knelpunten, belemmeringen en bevorderende factoren in je bedrijf, team of eigen leven. Opstellingen zijn een methodiek, die het mogelijk maakt om grotere verbanden waar te nemen, onderstromen in kaart te brengen en naar oorzaken van (hardnekkige) patronen te kijken. Opstellingen werken in een ruimtelijke omgeving, in het echt. Op tafel, in de ruimte en in de innerlijke verbeelding: in je innerlijke ruimte.

Individuele coaching

Andere kijk op je levensweg

Maatwerk
Doorlopend

Voor ondernemers en leidinggevenden die te maken hebben met weerstand en belemmeringen

Workshops & Trainingen

Voor ondernemers met doelen en dromen. Ondernemers die een stap verder durven te gaan

Teamcoaching

Maatwerk
Doorlopend

Voor leidinggevenden, managers, teamleiders en mensen, die in het veld van HR werkzaam zijn

Individuele coaching

De systemische blik biedt een andere kijk op je eigen levensweg.
Ervaar in een coachingssessie dat je onderdeel bent van verschillende systemen, en hoe die jouw leven (onbewust) beïnvloeden. Leer hoe jij deze kennis in kunt  zetten om  soepeler met verandering om te gaan.

In het systemisch coachingsproces ligt de focus op het persoonlijke welzijn en al de factoren die hierop van invloed zouden kunnen zijn.

Welkom! met alles, wat je meebrengt, het hoeft niet te blijven.
In een verkennend gesprek, bij begin van de coaching, gaan we samen inventariseren wat je vraag nu precies is.
We brengen in kaart wat voor elementen hierin een (onbewuste) rol spelen. Middels een opstelling met vloerankers worden de relevante factoren in de ruimte zichtbaar gemaakt.Je ervaart in de opstelling de context, het weefsel, dat bijdraagt aan wie jij bent en hoe dat in je voor- of nadeel werkt.

Is nu jouw tijd om ruimte te maken voor duurzame verandering in jouw leven? 

Een coachingssessie duurt ongeveer 1,5 uur. Investering 181,50 € incl Btw. De ervaring van de afgelopen tien jaar leert, dat een drieluik van 3 sessies, verspreid over een aantal weken, het beste werkt om blijvende verandering in je leven aan te brengen.


Workshop

Dankbaarheid: vasthouden, loslaten & begrenzen (2)

Vrijdag 20 december 2019 van 10:00 - 12:30

Wij hebben niet stil gezeten met ons onderzoek naar dankbaarheid. De nieuwe inzichten willen we graag met je delen. Wat we al wisten is dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat dankbaar zijn je veerkracht verhoogt. 

Dat oprechte dankbaarheid leidt tot een meer positieve levenshouding, sterkere sociale contacten en een verbeterd gevoel van welzijn. Wij hebben nu sterker de link gelegd met loslaten en begrenzen en zijn tot flink wat inzichten gekomen.

Wil jij ook meer weten over dankbaarheid en de implicatie ervan op vasthouden, loslaten en begrenzen?

Op deze ochtend van 10-12.30 uur faciliteert Ingeborg van der Oord (Sociaal psycholoog) je eigen onderzoek naar dankbaarheid en hoe je vanuit dankbaarheid kunt vasthouden, loslaten en begrenzen.


Daarna kun je de uitkomsten direct benutten in een nieuwe systemische oefening. Sabine Obermayr - Adamzek ( Systemic facilitator, sjamanistisch practitioner) begeleidt deze praktische oefening gericht op de drie eenheid van waarnemen, loslaten en begrenzen.

Kosten voor deelname aan deze workshop: 75 euro per persoon.

Locatie: Graansilo Wehl


Graag even aanmelden via info@graansilowehl.nl of via de systemische blik: ​https://www.desystemischeblik.nl/contact2/​​​


Masterclass Fenomenologisch waarnemen

Fenomenologisch waarnemen is een innerlijke toestand, in welke je een bewustzijn/kennis over lichaamsbewustzijn en lichamelijke waarneming, ruimtelijk bewustzijn, het onderzoek naar en integratie van factoren, die je eigen waarneming (onbewust) beïnvloeden combineert met je volledige aanwezigheid (Praezenz) en het vermogen oplossingsgericht te handelen in het hier en nu.

Hieronder zie je een kort filmpje, dat ik voor de workshop fenomenologisch waarnemen op de opstellingenbeurs 10.11.2019 in Gent heb opgenomen.


In deze masterclass staat jouw rol als begeleider  en jouw waarnemingsmogelijkheden centraal.

  • Hoe neem jij fenomenologisch waar?
  • Wat heb je daarvoor nodig?
  • Hoe kun je de juiste skills oefenen en versterken?
Meervoudige concentratie, lichaams- en ruimtelijk bewustzijn,(spatial awareness) en diversen factoren, die de waarneming beïnvloeden, worden in deze masterclass theoretisch en praktisch uitgewerkt.

Duur: 5 modules van een dag


Locatie: Graansilo Wehl

Investering: 1895.- € vrij van Btw

Data: Start  mei 2020

Meer info: Lees mijn blog ​https://www.desystemischeblik.nl/wat-is-systeem-fenomenologisch-waarnemen/

Aanmelden:

https://www.desystemischeblik.nl/contact2/

of  nog eerst even sparren: 0618275619Drie daagse Basis training herfst/winter 2019


Systemisch kijken naar mens & werk

Donderdag 14.11.2019, 12.12.2019, en 16.01.2020 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Graansilo Wehl
Investering: 595.- € (excl. Btw) De prijs is inclusief koffie, thee, water en een lekkere lunch.

In de basis training leer je de basis van het klassieke systemisch werken.


De basis wetten: Ordening, binding en balans van uitwisseling. Innerlijke houding en systeem fenomenologisch waarnemen zullen deel uitmaken van deze training. De functie van innerlijke loyaliteiten en de drie gewetens komen aan bod. Je leert systeem dynamieken te herkennen.

Je oefent vragen stellen, die openen. Je verdiept je bewustzijn over resonantie, stem en woordkeuze bij het systemisch werken.

In de laatste blok is er ruimte om een casus uit je werkveld in te brengen, om  in de leeromgeving van de training concreet het geleerde in de praktijk te brengen.

Op systemische wijze kijken naar relaties op het werk levert vaak verrassende inzichten op en resulteert in meer rust, taakgerichtheid en een prettige sfeer.

 
Voor ondernemers, coaches, trainers en mensen werkzaam op het gebied van re-integratie & HR ,die zich willen verdiepen in systemisch denken en werken met anderen.


Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers:12


Aanmelden en meer info: https://www.desystemischeblik.nl/contact/
 

Workshop werkgeluk

Iedereen heeft liefde voor haar of zijn werk, anders zou je niet doen, wat je doet. Vaak wordt je hierdoor als medewerker en team gelukkig, soms ook niet.

Misschien maken  de materialen of producten waarmee je werkt je gelukkig, je voelt je gelukkig omdat je hart  naar de locatie waar je werkt uitgaat, je vindt je collega's leuk en je wordt gelukkig van het team waar je onderdeel van voelt. Je vindt het salaris fijn, dat je voor je werk ontvangt of je ben gehecht aan de status, die je werk je verleend en dat draagt ertoe bij, dat jij gelukkig wordt van je werk. Je kan niet wachten om je leerlingen of cliënten elke dag te ontmoeten, daar vindt jij je geluk in. Je houdt vakinhoudelijk van de uitdagingen op je werk en voedt je eigen gevoel van gelukkig zijn hiermee

Zo zijn er zo veel verschillende gelukken omtrent werk als er mensen zijn.

Wil je een keer echt contact maken met datgene wat voor jou geluk op jouw werk is ?

In de workshop gaan we eerst inventariseren waar je geluk in je werk precies ligt. In een laagdrempelige opstelling maken de deelnemers in twee- of drietallen letterlijk elkaars geluk voor hun werk zichtbaar. Je vraagt je partner(s) om representant te zijn voor jouw eigen werkgeluk.

Op deze manier wordt werkgeluk heel tastbaar: je kan het bevragen, onderzoeken wat ervoor nodig zou zijn om meer ruimte voor werkgeluk op je werk in je huidige functie te maken, of je kan het werkgeluk bevragen, wat het nog meer zou willen om je werkgeluk echt een plek te geven in je huidige werkomgeving.

Voor wie: Teams, samenwerkingsverbanden.

Duur: 45 - 75 minuten

Resultaat: Medewerkersbetrokkenheid, betere onderlinge communicatie en meer plezier in je werk

Investering: op aanvraag. Bel 0618275619 of mail naar: ​ info@desystemischeblik.nl​​​

Maatwerk 

Wat je vraag ook is, als het om processen gaat ben je hier aan het goede adres.

  • Voor teams, organisaties en ondernemers die uit hun jasje zijn gegroeid en inzicht willen in de zich aandiende toekomst.
  • Voor teams, organisaties en ondernemers, die te maken hebben met weerstand, gedoe en belemmeringen.

Neem contact op voor een (gratis) verkennend gesprek.

Bel : 0618275619 of mail naar : info@desystemischeblik.nl

>