Voor wie is het sjamanistische aanbod ?

Voor mensen die zich laten meenemen in wat het leven van hun vraagt. Die geworteld in hun eigen bestaan hun waarneming willen verdiepen om meer in contact te zijn met wat ons in de ondergrond beweegt. Die meer verbinding willen ervaren met alles wat bezield in onze omgeving aanwezig is.

Het leven kent geen weg terug...

Het leven kent geen weg terug (met dank aan Wilfried Nelles), maar soms beland je via zijwegen ineens weer daar waar je wortels liggen. Door een reeks dromen en ontmoetingen met zeer boeiende mensen is het Sjamanisme weer helemaal terug in mijn leven.

Het bruist en stroomt. Ik laat me graag door deze beweging meevoeren, niet wetend waarheen.
Ik breng meer dan 20 jaar ervaring in communicatie met spirit mee en 15 jaar constante verbinding met systemisch werk, als facilitator, seminar leider en systemisch coach.

Hoe ga ik die twee velden verbinden? Dat doe ik niet , ze zijn het al. In de ondergrond stromen wetmatigheden, die op alles van toepassing zijn .

Ik keek de laatste jaren voornamelijk met de systemische blik, herkennende dat mijn enorme gedrevenheid en toewijding aan het Sjamanisme gedeeltelijk voortkwam uit een overlevingsstrategie. Door traumaverwerking en integratie voel ik me nu vrij om datgene uit het veld van sjamanisme en spiritualiteit, wat het leven dient, met anderen te delen. Die eeuwenoude kennis van de inheemse volkeren wil ik graag doorgeven.

In workshops en coaching leer ik je hoe je flexibel en veerkrachtig om kunt gaan met veranderingen.

Hoe jij je eigen zelf herstellend vermogen kunt aanboren en in verbinding komt te staan met je essentie.

Sjamanisme en opstellingen

Traditioneel sjamanistisch consult

Traditioneel houdt het werk van een sjamaan onder ander in:

 • Sterfbegeleiding
 • Opheldering van vragen rond om vruchtbaarheid
 • Genezing van fysieke,en emotionele klachten
 • Rituelen rond om overgangen:Van puber naar volwassenheid, huwelijk, overgang van vrouw naar wijze. Nieuw huis, nieuwe baan, nieuwe partner
 • Begeleiden en duiden van dromen
 • Educatie op het gebied van energetisch werken, bescherming & hygiëne
 • Verbinding leggen  en onderhouden met je eigen ziel

Je kun je aanmelden voor een traditioneel sjamanistisch consult, waarin de spirits gevraagd worden om vanuit hun kijk inzichten omtrent jou vraag te verstrekken. Ik vervul de rol van tolk tussen het vraagstuk en de ongeziene werkelijkheid. Jij krijgt alle ruimte om je vraag in je eigen woorden aan de spirits voor te leggen.

Vaak krijg je van hun een soort huiswerk op, iets wat voor het volgende consult kunt voorbereiden, om echte verandering mogelijk te maken.

De ervaring leert dat een drieluik, verdeeld over meerdere weken, het meeste effect heeft.

Als jij je wilt opgeven, neem eerst contact op voor een gratis intakegesprek.  

Investering voor drie sjamanistische consulten ( 3 x 150,- euro)  verspreid over enkele maanden: 450,- euro excl. Btw. Een consult duurt ongeveer 1,5 uur. 

Voor vragen en boeking bel :0031618275619


Crossroads

Heb je iets meegemaakt, dat je doet beseffen, dat je andere keuzes zou willen maken, maar je weet niet hoe? Voorgoed een andere weg inslaan?

Crossroads is een tweeluik, dat bij persoonlijke of organisatorische kruispunten ingezet kan worden om meer duidelijkheid te verkrijgen welke keuze de meest succesvolle opties biedt. Hier echt voor te gaan en alle andere opties voor dit moment achter te laten brengt helderheid, kracht en ruimte voor verandering, die beklijft.

Eerst een verkennend gesprek, met en een op een opstelling om de innerlijke loyaliteiten in kaart te brengen. Vervolgens een tweede afspraak om samen een ritueel op een daadwerkelijk kruispunt in het bos in de omgeving van Dieren (Gld) uit te voeren. Afscheid van iets ouds en verwelkoming van het nieuwe met de zegen van de ongeziene werkelijkheden.

Investering: 495.- € (excl.Btw)

Neem voor een kosteloos verkennend gesprek telefonisch contact op:

0618275619

Open dagen voor vrouwen najaar 2019

Ik organiseer in dit najaar twee open dagen voor vrouwen die op zoek zijn naar verdieping in sjamanistische technieken en opstellingen en die met elkaar op reis willen gaan op zoek naar krachtbronnen, visioenen en Spirit Helpers om geworteld in evenwicht hun levenspad lichtvoetig te vervolgen.


Het najaar leent zich uitstekend om naar binnen te gaan, onze verbinding met onze kern te voeden. Om op te ruimen, zodat we in de winter vol rust in onszelf  kunnen opladen.

Balsem voor de ziel

We gaan gezamenlijk op reis naar de bron die onze ziel voedt, duiken de diepte in om verbinding te maken met onze oorsprong.


Zaterdag 16.11.2019

10.00 tot 16.30 uur
Investering: 95.-€ (excl. Btw)
Voor beide dagen: 175.- € (excl. Btw)
Locatie: Oost Nederland


Grandmother's lodge 

Voormoeders, Grootmoeders, vrouwelijke kracht. Hoe verbind jij jezelf met de vrouwelijke kracht? Gezamenlijk zullen we dit veld verkennen en op bezoek gaan bij de Grootmoeders.


Zaterdag 14.12.2019

10.00 tot 16.30 uur
Investering: 95.-€ (excl. Btw)
Voor beide dagen: 175.- € (excl. Btw)

Locatie: Oost Nederland


Als je interesse hebt in de jaartraining, zie ik jou graag in een van deze workshops, dan kunnen we met elkaar kennis maken.Bij aanmelding voor de jaartraining wordt het bedrag, dat je voor de workshop hebt betaald, op de prijs van de jaartraining in mindering gebracht.

Jaartraining: Het sjamanistische veld


Samen gaan we op onderzoek naar:

Werken met energie: Basis, hygiëne, gronden

Het veld van de sjamaan: oriëntatie in de ongeziene werkelijkheid

Spirit is only voice distance away: Stem, klank, resonantie

De ziel(en)

Kracht, veerkracht en hulpbronnen

De donkere maan: persoonlijk en collectief trauma

Duur: 7 bijeenkomsten: 6 zaterdagen & 1 weekend intensief

Voor wie: Vrouwen met een achtergrond in systemisch werk

Investering: 1795.- € vrij van Btw

Locatie: Oost Nederland in de buurt van Deventer

Data: 25.1.2020, 29.2.2020,4.4.2020,9.5.2020,6.6.2020,5&6.9.2020,10.10.2020

Meer info en aanmelden:

Over het sjamanisme

Wat is Sjamanisme:

Het woord sjamaan komt uit het Siberische Toengoezisch (Evenks) en betekent letterlijk: (hij of zij) die weet.

Het belangrijkste aspect van Sjamanisme is in mijn optiek erg goed verwoord door Tenzin Wangyal Rinpoche , in zijn boek “de vijf elementen en hun helende kracht:”. Ik citeer hier uit hoofdstuk nummer 2: De vijf elementen in het sjamanisme.

Het woord sjamanistisch gebruik ik met betrekking tot praktijken, die bedoeld zijn om de relatie tussen het individu en zijn omgeving in harmonie te brengen, door te werken met niet-fysieke wezens en de sacrale energieën die aan de natuur ten grondslag liggen . Over het algemeen houdt het sjamanisme zich bezig met krachten en entiteiten die men als externe natuurkrachten beschouwt. Men werkt met de rechtstreekse elementen van de natuur en de energie daarvan, en tevens met geesten, godheden, genezende godinnen, geesten van voorouders en andere niet-fysieke wezens.

De sjamanistische voertuigen houden zich niet in eerste instantie bezig met verlichting, maar met het verwijderen van obstakels in het leven, het versterken van positieve kwaliteiten en het verminderen van het lijden, dat wij ervaren doordat wij in aanraking komen met externe krachten.”[1]

[1] Tenzin Wangyal Rimpoche: De helende kracht van de elementen

In mijn eigen leven heeft het besef dat wij met alles om ons heen verbonden zijn ertoe geleid dat ik meer rust in mijzelf ervaar.

Het werken met natuurlijke processen heeft mij:

 • Handvatten aangereikt om soepeler met verandering om te kunnen gaan.
 • Inzicht gegeven in hoe ik zelf onderdeel ben van krachtbronnen, bijvoorbeeld in mijn voorouderlijk veld.
 • Hoe ik mij met deze krachtbronnen in tijden van crisis kan verbinden.
 • In contact gebracht met datgene wat ons allen verbindt: de essentie.

Nieuwsgierig, iets voor jou? Bel me op: 0618275619 of mail naar info@desystemischeblik.nl

Lees ook mijn artikelen over het sjamanisme

Alles hoort erbij
 Alles hoort erbij Met de systemische blik naar het leven kijken is voor mij in de afgelopen twintig jaar een[...]
Hoe onderhoud je een relatie met een Spirithelper?
Hoe begin je een relatie met een Spirithelper? Vraag van een klant: Tijdens de sjamanistische sessie werd het duidelijk dat[...]
I dare to state that shamanism saved my mental sanity…
Shamanism, my key to mental sanity Hoe het Sjamanisme in mijn leven geïntroduceerd werd. Een stukje van mijn verhaal, in[...]
Waarom sjamanisme jou kan helpen in je dagelijkse werk
Sjamanisme: het bruist en stroomt....  Het leven kent geen weg terug (met Dank aan Wilfried Nelles)... Maar soms beland je[...]
Wat versta je onder inheemse volkeren?
De Werkgroep van de Verenigde Naties voor Inheemse Volkeren kwam in 1972 met de volgende definitie: Inheemse volkeren bestaan uit de nakomelingen[...]
Gebruik jij Sjamanisme in je opstellingen?
Meestal niet.Soms neem ik  mijn trommel mee naar opstellingsdagen. Bij het begin van en opstellingen dag zing en trommel ik[...]
>