Sjamanisme

Leven en werken in de 21ste eeuw vergt veel van ons mensen. Wat zouden we kunnen leren van mensen, die al eeuwen lang met verandering hebben leren omgaan?Van volkeren die nomadisch of semi-nomadisch leefden? Sjamanisme is vermoedelijk een van de oudste vormen van contact tussen mensen en ongeziene werkelijkheden. 

Voor wie is het Sjamanistische aanbod?

Voor mensen, die zich mee laten nemen, in wat het leven van hun vraagt. Die zich willen verdiepen in denkbeelden, die verder gaan dan ons materialistische westerse denkbeeld. Die contact zoeken met hun eigen ziel. Neem gerust voor een vrijblijvend gesprek contact met mij op. Ik beoefen het Sjamanisme al meer dan 25 jaar, al dan niet in combinatie met systemische opstellingen. Bel 0618275619 als je hierover meer wilt weten.


Foto by eye_smile

Traditioneel sjamanistisch consult

Je kun je aanmelden voor een traditioneel sjamanistisch consult, waarin de spirits gevraagd worden om vanuit hun kijk inzichten omtrent jou vraag te verstrekken. Ik vervul de rol van tolk tussen het vraagstuk en de ongeziene werkelijkheid. Jij krijgt alle ruimte om je vraag in je eigen woorden aan de spirits voor te leggen.

Vaak krijg je van hun een soort huiswerk op, iets wat voor het volgende consult kunt voorbereiden, om echte verandering mogelijk te maken.

Traditioneel houdt het werk van een sjamaan onder andere in:

 • Sterfbegeleiding
 • Orakel werk: Vinden van zoekgeraakte personen en voorwerpen
 • Opheldering van vragen rond om vruchtbaarheid
 • Genezing van fysieke,en emotionele klachten
 • Rituelen rond om overgangen:Van puber naar volwassenheid, huwelijk, overgang van vrouw naar wijze. Nieuw huis, nieuwe baan, nieuwe partner
 • Begeleiden en duiden van dromen
 • Educatie op het gebied van energetisch werken, bescherming & hygiëne
 • Verbinding leggen  en onderhouden met je eigen ziel
 • Spirituele begeleiding bij levensvragen


De ervaring leert dat een drieluik, verdeeld over meerdere weken, het meeste effect heeft.

Als jij je wilt opgeven, neem eerst contact op voor een gratis intakegesprek.  

Investering voor drie sjamanistische consulten ( 3 x 185,- euro)  verspreid over enkele maanden: 555,- euro vrij van Btw. Een consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. 

Voor vragen en boeking bel :0031618275619


Crossroads

Heb je iets meegemaakt, dat je doet beseffen, dat je andere keuzes zou willen maken, maar je weet niet hoe? Voorgoed een andere weg inslaan?

Crossroads is een tweeluik, dat bij persoonlijke of organisatorische kruispunten ingezet kan worden om meer duidelijkheid te verkrijgen welke keuze de meest succesvolle opties biedt. Hier echt voor te gaan en alle andere opties voor dit moment achter te laten brengt helderheid, kracht en ruimte voor verandering, die beklijft.

Eerst een verkennend gesprek, met en een op een opstelling om de innerlijke loyaliteiten in kaart te brengen. Vervolgens een tweede afspraak om samen een ritueel op een daadwerkelijk kruispunt in het bos in de omgeving van Dieren (Gld) uit te voeren. Afscheid van iets ouds en verwelkoming van het nieuwe met de zegen van de ongeziene werkelijkheden.

Investering: 395.- € vrij van Btw

Neem voor een kosteloos verkennend gesprek telefonisch contact op:

0618275619



Open dagen 2020 

Elders lodge

Iedereen heeft een innerlijk deel: de wijze. Onderzoek hoe je in contact kunt komen met de wijze binnen in jezelf.

Zaterdag 29.2.2020

10.00 tot 16.30 uur
Investering: 115.- € vrij van Btw

Locatie: Oost Nederland

Als je interesse hebt in de jaartraining, zie ik jou graag in  een van deze workshops, dan kunnen we met elkaar kennis maken.

Bij aanmelding voor de jaartraining wordt het bedrag, dat je voor de workshop hebt betaald, op de prijs van de jaartraining in mindering gebracht.

Jaartraining: Het sjamanistische veld


Samen gaan we op onderzoek naar:

Werken met energie: Basis, hygiëne, gronden

Het veld van de sjamaan: oriëntatie in de ongeziene werkelijkheid

Spirit is only voice distance away: Stem, klank, resonantie

De ziel(en)

Kracht, veerkracht en hulpbronnen

De donkere maan: persoonlijk en collectief trauma

Het levenswiel

Duur: 7 bijeenkomsten: 6 zaterdagen & 1 weekend intensief

Voor wie: Vrouwen, mannen en alles ertussen in 

Investering: 1795.- € vrij van Btw

Locatie: Oost Nederland in de buurt van Deventer

Data: 25.4.2020, 16.5.2020, 6.6.2020, 5&6.9.2020,10.10.2020, 7.11.2020,12.12.2020

Meer info en aanmelden:

Over het sjamanisme

Wat is Sjamanisme:

Het woord sjamaan komt uit het Siberische Toengoezisch (Evenks) en betekent letterlijk: (hij of zij) die weet.

Het belangrijkste aspect van Sjamanisme is in mijn optiek erg goed verwoord door Tenzin Wangyal Rinpoche, in zijn boek “De vijf elementen en hun helende kracht:”. Ik citeer hier uit hoofdstuk nummer 2: De vijf elementen in het sjamanisme.

Het woord sjamanistisch gebruik ik met betrekking tot praktijken, die bedoeld zijn om de relatie tussen het individu en zijn omgeving in harmonie te brengen, door te werken met niet-fysieke wezens en de sacrale energieën die aan de natuur ten grondslag liggen . Over het algemeen houdt het sjamanisme zich bezig met krachten en entiteiten die men als externe natuurkrachten beschouwt. Men werkt met de rechtstreekse elementen van de natuur en de energie daarvan, en tevens met geesten, godheden, genezende godinnen, geesten van voorouders en andere niet-fysieke wezens.

De sjamanistische voertuigen houden zich niet in eerste instantie bezig met verlichting, maar met het verwijderen van obstakels in het leven, het versterken van positieve kwaliteiten en het verminderen van het lijden, dat wij ervaren doordat wij in aanraking komen met externe krachten.”[1]

[1] Tenzin Wangyal Rimpoche: De helende kracht van de elementen

In mijn eigen leven heeft het besef dat wij met alles om ons heen verbonden zijn ertoe geleid dat ik meer rust in mijzelf ervaar.

Het werken met natuurlijke processen heeft mij:

 • Handvatten aangereikt om soepeler met verandering om te kunnen gaan.
 • Inzicht gegeven in hoe ik zelf onderdeel ben van krachtbronnen, bijvoorbeeld in mijn voorouderlijk veld.
 • Hoe ik mij met deze krachtbronnen in tijden van crisis kan verbinden.
 • In contact gebracht met datgene wat ons allen verbindt: de essentie.

Nieuwsgierig, iets voor jou? Bel me op: 0618275619 of mail naar info@desystemischeblik.nl


Wil je meer lezen over Sjamanisme? Mijn leraar, mentor en vriend Daan van Kampenhout schrijft op zijn website uitgebreid hierover http://daanvankampenhout.com/sjamanisme/

Lees ook mijn artikelen over het Sjamanisme

DE WIJZE
​ Afstand hebbendTot de dagelijkse beslommeringen ​ In jezelf rustend Aanvarend je eigen beperkingen ​ Kracht puttend uit je talenten[...]
Alles hoort erbij
 Alles hoort erbij Met de systemische blik naar het leven kijken is voor mij in de afgelopen twintig jaar een[...]
Hoe onderhoud je een relatie met een Spirithelper?
Hoe begin je een relatie met een Spirithelper? Vraag van een klant: Tijdens de sjamanistische sessie werd het duidelijk dat[...]
I dare to state that shamanism saved my mental sanity…
Shamanism, my key to mental sanity Hoe het Sjamanisme in mijn leven geïntroduceerd werd. Een stukje van mijn verhaal, in[...]
Waarom sjamanisme jou kan helpen in je dagelijkse werk
Sjamanisme: het bruist en stroomt....  Het leven kent geen weg terug (met Dank aan Wilfried Nelles)... Maar soms beland je[...]
Wat versta je onder inheemse volkeren?
De Werkgroep van de Verenigde Naties voor Inheemse Volkeren kwam in 1972 met de volgende definitie: Inheemse volkeren bestaan uit de nakomelingen[...]
>