Sjamanisme

Leven en werken in de 21ste eeuw vergt veel van ons mensen. Wat zouden we kunnen leren van mensen, die al eeuwen lang met verandering hebben leren omgaan?Van volkeren die nomadisch of semi-nomadisch leefden? Sjamanisme is vermoedelijk een van de oudste vormen van contact tussen mensen en ongeziene werkelijkheden. 

Voor wie is het Sjamanistische aanbod?

Voor mensen, die zich mee laten nemen, in wat het leven van hun vraagt. Die zich willen verdiepen in denkbeelden, die verder gaan dan ons materialistische westerse denkbeeld. Die contact zoeken met hun eigen ziel. Neem gerust voor een vrijblijvend gesprek contact met mij op. Ik beoefen het Sjamanisme al meer dan 25 jaar, al dan niet in combinatie met systemische opstellingen. Bel 0618275619 als je hierover meer wilt weten.


Foto by eye_smile

Traditioneel sjamanistisch consult

Je kun je aanmelden voor een traditioneel sjamanistisch consult, waarin de Spirits gevraagd worden om vanuit hun kijk inzichten omtrent jou vraag te verstrekken. Ik vervul de rol van tolk tussen het vraagstuk en de ongeziene werkelijkheid. Jij krijgt alle ruimte om je vraag in je eigen woorden aan de Spirits voor te leggen.

Vaak krijg je van hun een soort huiswerk op, iets wat voor het volgende consult kunt voorbereiden, om echte verandering mogelijk te maken.

Traditioneel houdt het werk van een sjamaan onder andere in:

 • Sterfbegeleiding
 • Orakel werk: Vinden van zoekgeraakte personen en voorwerpen
 • Opheldering van vragen rond om vruchtbaarheid
 • Genezing van fysieke,en emotionele klachten
 • Rituelen rond om overgangen:Van puber naar volwassenheid, huwelijk, overgang van vrouw naar wijze. Nieuw huis, nieuwe baan, nieuwe partner
 • Begeleiden en duiden van dromen
 • Educatie op het gebied van energetisch werken, bescherming & hygiëne
 • Verbinding leggen  en onderhouden met je eigen ziel
 • Spirituele begeleiding bij levensvragen


De ervaring leert dat een drieluik, verdeeld over meerdere weken, het meeste effect heeft.

Als jij je wilt opgeven, neem eerst contact op voor een gratis intakegesprek. In deze uitzonderlijke tijden veropen de sjamanistische sessies via zoom. Op afstand, werkt naar mijn ervaring prima.  

Investering voor drie sjamanistische consulten ( 3 x 205,- euro)  verspreid over enkele maanden: 615,- euro vrij van Btw. Een consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. 

Voor vragen en boeking bel :0031618275619


Crossroads

Heb je iets meegemaakt, dat je doet beseffen, dat je andere keuzes zou willen maken, maar je weet niet hoe? Voorgoed een andere weg inslaan?

Crossroads is een tweeluik, dat bij persoonlijke of organisatorische kruispunten ingezet kan worden om meer duidelijkheid te verkrijgen welke keuze de meest succesvolle opties biedt. Hier echt voor te gaan en alle andere opties voor dit moment achter te laten brengt helderheid, kracht en ruimte voor verandering, die beklijft.

Eerst een verkennend gesprek, met en een op een opstelling om de innerlijke loyaliteiten in kaart te brengen, op dit moment op afstand mogelijk via zoom.Vervolgens een tweede afspraak om samen digitaal een ritueel uit te voeren, ook weer via zoom. 

Investering: 445.- € vrij van Btw

Neem voor een kosteloos verkennend gesprek telefonisch contact op:

0618275619

Workshops 2021-2022


Aankondiging workshop

Leven & Dood

 De levenden, de doden en alles ertussenin

 • Heb je moeite met de wereld om je heen, die zich in deze tijd, waarin wij ons als  mensheid gezamenlijk met de vragen rondom leven en dood uiteen moeten zetten, vanuit angst laat leiden?
 • Worstel je met gebieden in je leven, die dood aanvoelen? Waar de energie niet stroomt of zelf geblokkeerd  lijkt?
 • Heb je zelf een ervaring gehad, waarvan je denkt dat daar nog iets achtergebleven (dood is gegaan) is, dat je graag weer in je leven zou willen integreren?
 • Hunker je naar levenslust?

 • Wil jij jezelf verbinden met dit natuurlijke veld en ervaren hoe jij in de polariteit leven & dood staat? Om de bijzondere energie van dit tijdstip in het jaar te benutten om jou zelf in te tunen in het natuurlijke ritme van het leven
 • Ervaar je “unfinishid business” met veld van de Doden?
 
Dan is deze workshop de juiste plek om een of meerdere van deze vragen zelf te onderzoeken.
 
De late herfst en het begin van de winter lenen zich bij uitsteek om aandacht te schenken aan wat “Dood” werkelijk betekend, daaruit volgt  natuurlijk een ander besef van “Leven”, een bewustzijn wat de doden in jouw leven en de levenden in betrekking tot de doden  nodig hebben om in evenwicht, zij aan zij, te zijn.

Het is mooi dat door de opstelling ” leven & dood” voor mij veel duidelijker is geworden dat alles wat zich in de generaties van mijn familie vóór mij heeft afgespeeld niet bij mijn leven hoort. Geeft meer vrijheid en minder belasting. (Ervaring van Z.)

  
De combinatie van het opstellen van de twee collectieve velden: Leven en Dood plus sjamanistische begeleiding waarborgt een veilige omgeving om zelf op onderzoek te gaan. Het leven, de dood & de doden op dit moment de juiste plek in je eigen leven te geven.
 
Datum: Zaterdag 11.12. 2021   10.00 tot 16.30 uur
Locatie: Proeflokalen, vispoortplein 17,7201ETZutphen
Investering:
125 Euro (BTW vrij)

Maximum aantal deelnemers: 10Jaartraining 2021-2022

Het sjamanistische veld

Deze training is een mix van Theorie:

 • Natuurlijke en energetische wetmatigheden,
 • Kennis en kunde van verstoringen in de natuurlijke wetmatigheden
 • Innerlijke houding, gebruik van stem en resonantie
 • Klank en hulpmiddelen om in (lichte) trance te geraken
 • Oriëntatie in de ongeziene werkelijkheid
 • De rol van ons lijf als sensor, de vier lichamen
 • Kennis van inheemse volkeren van het Heilige en onze verbinding ermee.
 • De ziel(en)

Praktijk:

 • Oefenen van waarnemen van energie, welk is je voorkeurszintuig?
 • Werken met energie: Basis, hygiëne, gronden
 • Opstellingen met onderdelen die aan de orde komen zoals: Spirithelpers, structuur van natuurlijke wetmatigheden, de ziel(en), voorouderlijk veld en oorzaken van (collectieve) belemmeringen in de fysieke en energetische wereld.
 • Oefenen van (lichte) trance.
 • Verbinding leggen met de ziel, persoonlijke Helpers en hulpbronnen.
 • De vier lichamen in de praktijkDuur: 6 bijeenkomsten: 6 zaterdagen 

Investering: 1775.- € vrij van Btw. 

Vroegboekkorting: Bij aanmelding voor 1.11.2021 betaal je slechts 1525.- € vrij van Btw.

Voor wie: (Systemische) coaches, therapeuten en opstellers

Door: Sabine Obermayr-Adamzek, Shamanic practitioner  & Systemic facilitator 

Locatie: Zutphen & Oost Nederland

Data: In verband met de onzekerheden rondom Corona maatregelen zijn de data nog niet bekend

Maximum aantal deelnemers: 10

Voor meer info lees ook: https://www.desystemischeblik.nl/het-sjamanistische-veld-2020-2021/

Over het sjamanisme

Wat is Sjamanisme:

Het woord sjamaan komt uit het Siberische Toengoezisch (Evenks) en betekent letterlijk: (hij of zij) die weet.

Het belangrijkste aspect van Sjamanisme is in mijn optiek erg goed verwoord door Tenzin Wangyal Rinpoche, in zijn boek “De vijf elementen en hun helende kracht:”. Ik citeer hier uit hoofdstuk nummer 2: De vijf elementen in het sjamanisme.

Het woord sjamanistisch gebruik ik met betrekking tot praktijken, die bedoeld zijn om de relatie tussen het individu en zijn omgeving in harmonie te brengen, door te werken met niet-fysieke wezens en de sacrale energieën die aan de natuur ten grondslag liggen . Over het algemeen houdt het sjamanisme zich bezig met krachten en entiteiten die men als externe natuurkrachten beschouwt. Men werkt met de rechtstreekse elementen van de natuur en de energie daarvan, en tevens met geesten, godheden, genezende godinnen, geesten van voorouders en andere niet-fysieke wezens.

De sjamanistische voertuigen houden zich niet in eerste instantie bezig met verlichting, maar met het verwijderen van obstakels in het leven, het versterken van positieve kwaliteiten en het verminderen van het lijden, dat wij ervaren doordat wij in aanraking komen met externe krachten.”[1]

[1] Tenzin Wangyal Rimpoche: De helende kracht van de elementen

In mijn eigen leven heeft het besef dat wij met alles om ons heen verbonden zijn ertoe geleid dat ik meer rust in mijzelf ervaar.

Het werken met natuurlijke processen heeft mij:

 • Handvatten aangereikt om soepeler met verandering om te kunnen gaan.
 • Inzicht gegeven in hoe ik zelf onderdeel ben van krachtbronnen, bijvoorbeeld in mijn voorouderlijk veld.
 • Hoe ik mij met deze krachtbronnen in tijden van crisis kan verbinden.
 • In contact gebracht met datgene wat ons allen verbindt: de essentie.

Nieuwsgierig, iets voor jou? Bel me op: 0618275619 of mail naar info@desystemischeblik.nl


Wil je meer lezen over Sjamanisme? Mijn leraar, mentor en vriend Daan van Kampenhout schrijft op zijn website uitgebreid hierover http://daanvankampenhout.com/sjamanisme/

Lees ook mijn artikelen over het Sjamanisme

Het Sjamanistische veld 2020-2021
Het sjamanistische veld: Vakinhoudelijke verdieping voor systemische coaches, therapeuten en opstellers. Verbreeding van je systemische blik. Op 17 oktober 2020[...]
Verbinding
Hoe kom je in verbinding met je ziel? Hoe kom je in verbinding met je ziel? er moet in het[...]
Interview 9.4.2020 Van Boelbewust met De systemische blik over Corona, trauma & Niet weten
Jelien Lammers van Boelbewust in gesprek met Sabine Obermayr Adamzek van de systemische blik over crisis, trauma en de systemische[...]
Wat kan jij zelf nu doen om in deze ongewone tijden in je midden te blijven?
Lieve mensen,Nu het Coronavirus schijnbaar ontembaar door onze wereld waait zoeken we naar antwoorden in onszelf: deze situatie roept zoveel[...]
DE WIJZE
​ Afstand hebbendTot de dagelijkse beslommeringen ​ In jezelf rustend Aanvarend je eigen beperkingen ​ Kracht puttend uit je talenten[...]
Alles hoort erbij
 Alles hoort erbij Met de systemische blik naar het leven kijken is voor mij in de afgelopen twintig jaar een[...]
>