Over mij 

Sabine Obermayr – Adamzek (1966, Luzern,CH) Facilitator, trainer, coach en shamanic practioner. 

Ik begeleid sinds ruim twee decennia systemische opstellingen. Naast familieopstellingen hebben verdekte opstellingen mijn hart gestolen, omdat ze erg nauw verwant zijn aan technieken, die ik uit mijn sjamanistische praktijk ken. Onze verbondenheid met het Heilige (Spirit) blijft mij boeien, uitdagen om verder te kijken, dan mijn cultureel en systemisch bepaalde blik.

Ik voel mij op mijn best als ik grenzen mag verkennen, altijd in dienst van groei, potentieel  en het diep menselijke.

Mijn achtergrond: filosofie, drama, Sjamanisme en systemisch werk.


Terugkijkend, neem ik waar dat mijn levensweg tot nu toe een aaneenschakeling van verandering is: Verandering van beroep, van woonplaats, van cultuur, van taal, van wereldbeeld en van waarneming. Het is en blijft de enige constante en heeft ertoe bijgedragen dat ik aanpassingsvermogen hoog op mijn agenda heb staan. 

Als je meer over mij wilt weten lees verder......

 

Sinds ik op de middelbare school in het vak filosofie met de tekst: Wenn alle Menschen statt der Augen grüne Gläser hätten…in aanraking ben gekomen boeit mij het fenomeen waarneming en alles wat daarop van invloed is.

Ik ben geboren en opgegroeid in Luzern (Zwitserland) als oudste uit een gezin van immigranten met twee dochters. Na de echtscheiding van mijn ouders ondervond ik al vroeg hoe het voelt om uit een familie te komen die kampt met transgenerationele verstrikking en de traumatische innerlijke gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Door een ambachtelijke opleiding tot actrice aan de Hoge School voor Kunst in Zürich (CH) werd mijn kennis van het lichaam als waarnemingsinstrument en spatial awareness enorm geschoold. Als lid van de toneelgroep Gubcompany, Zürich, die sociaal maatschappelijke thema’s, zoals pesten, geweld en het taboe van incest op de planken bracht, werd mijn interesse in perceptie, waarneming en maatschappelijke thema’s verder uitgediept.

Kentering

Tijdens een reis door Burkina Faso werd ik ondergedompeld in het leven van de familie Kouyaté, een clan van griots en griottes  (bewaarders van de orale traditie) onderdeel van de Peul. Met hen mocht ik rituelen, ceremonies en het alledaagse leven beleven en ervaren hoe sterk Spirit in Afrika aanwezig is. Alles en iedereen is ermee doordrenkt. Zelf ervaren hoe het is om niet als individu maar als onderdeel van een gemeenschap te bestaan heeft vier basisprincipes in mijn leven geïntroduceerd, die sindsdien een leidraad in mijn bestaan vormen:

  • Geduld en compassie ( met jezelf en de ander)
  • Niet klagen
  • Geen vragen naar het waarom stellen, maar doen.
  • Iedereen brengt met zijn geboorte een cadeau in deze wereld, dat ontwikkeld wilt worden om bij te dragen aan het welzijn van de gemeenschap.

Al mijn ervaringen in Afrika hebben tot een diepe spirituele crisis geleid.Lees hier meer over in mijn blog https://www.desystemischeblik.nl/crazywise/

Na terugkomst in Zürich ben ik op zoek gegaan om meer over de ziel te leren. Dankzij Daan van Kampenhout begon ik mij in het Sjamanisme te verdiepen en het te beoefenen. Als assistente en co-trainer heb ik van 1995 tot 2010 internationaal met hem samengewerkt en een schat aan kennis en praktijkervaring opgedaan.

Ontmoetingen, zweethutten en ceremonies met Wallace Blak Elk en Steve McCullough ( door hem zijn mijn man en ik in 2002 middels een wrapping in the blanket ceremonie getrouwd), beide Lakota medicijnmannen hebben mijn inzicht in hoe anders inheemse wereldbeelden, vormen van perceptie en waarneming zijn, enorm verdiept.

Er volgde een intensieve tweejarige training bij Ivana Caprioli in Belgie. 

Tussen 1999 en 2005 heb ik vanuit een eigen praktijk in Rotterdam mijn kennis en ervaring met individuen en groepen met veel plezier gedeeld.

Wrapping in the Blanket ceremony, Sabine Obermayr en Mike Adamzek, Rotterdam 2002

Wrapping in the Blanket ceremony, Sabine Obermayr en Mike Adamzek, Rotterdam 2002

Systemisch werk

In 1997 had ik in Zwitserland voor het eerst kennis gemaakt met het werk van Bert Hellinger. Mijn hele zijn werd dermate door de inhoud van zijn bevindingen over de systemische wetmatigheden gegrepen, dat ik vervolgens, na verscheidene workshops in Duitsland bij verschillende opstellers te hebben gevolgd de opleiding Familie- en Organisatieopstellingen aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen heb voltooid (2003).

Recent

De afgelopen jaren was mijn corebusiness moeder voor onze opgroeiende pubers zijn. Ernaast heb ik in verschillende organisaties in loondienst gewerkt. Hierdoor werd mijn interesse in organisatieopstellingen, trauma in organisaties en het welzijn van medewerkers, teams en managers in ongezonde of verwaarloosde organisaties opnieuw aangewakkerd.

In deze periode heb ik op uitnodiging feeling met het veld gehouden door individuele sessies en opstellingsseminars (voornamelijk in Duitsland) rond om thema’s als systemische waarneming, vrouwen, voorouders, rituelen & ceremonies te begeleiden.

Laatste update: 2016 Opleiding Systemisch coachen, Bert Hellinger Instituut.

2018 Verdiepingsopleiding organisatieopstellingen, IVSW, Dieren.

Systemische coachingspraktijk sinds 2018 tot heden

Geëmigreerd 

Trouw aan de familietraditie en geheel onbewust ben ik in 1998 naar Nederland geïmmigreerd om samen met mijn Nederlandse man aan een nieuw leven te beginnen.
Samen leven wij nu met onze jong volwassen zoon & dochter, twee katten, en een 3D-printer aan de rand van de Veluwezoom.

Hartelijk dank aan :

Mijn voorouders, mijn ouders, Pierre Casetti, Heinz Gubler, Christine Rinderknecht,Sotigui Kouyaté, Daan van Kampenhout ,Vivianne,Wallace Blak Elk, Steve McCullough, Ivana Caprioli, Jan Jacob Stam, Bibi Schreuder, Jennifer Hinton, Juliane Steinmann, Jutta de Jong-Kühnhöfer, Elmer Hendrix, Hans Idink en alle leraren uit de ongeziene werkelijkheden. Zonder jullie zou ik in mijn werk niet zijn wie ik ben.


Links naar interessante documentaires, die ik mij aanspreken:

In de ban van het bos: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/in-de-ban-van-het-bos.html

Earth from space: https://g.co/kgs/Vzu5qL

Grotere verbanden op onze planeet en het universum:

Cosmos, A Spacetime Odysee:  https://g.co/kgs/2QkJfA

One strange rock:https://g.co/kgs/xBT9zp

Crazywise: https://crazywisefilm.com/

Podcast:Joe Rogan in gesprek met Paul Stanets https://youtu.be/mPqWstVnRjQ

Wil je op de hoogte gehouden worden over wat voor workshops en trainingen ik geef?
Schrijf je via het contactformulier in voor de nieuwsbrief van de systemische blik.
Alvast hartelijk bedankt voor je interesse, Sabine

Voel je welkom om contact op te nemen

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? 

Bel mij op: 0031618275619 of mail mij: info@desystemischeblik.nl

 

>