Systemisch gezien betaal je als migrant altijd een prijs, als je in een ander land en een andere cultuur gaat leven. Vaak blijkt in een opstelling dat het hart in het land van herkomst gebleven is.

Loyaliteit

Het collectief waar je naartoe emigreert kijkt vaker dan niet met argwaan naar de nieuwkomers immers heb je door het weggaan uit je land van herkomst al laten blijken, dat je niet 100% loyaal bent....en je zou moeten laten zien, dat je het waard bent om opgenomen te worden in je nieuwe gemeenschap.

In het begin van dit jaar was het  24 jaar geleden, dat ik als migrant ( dochter van twee arbeidsmigranten uit verschillende culturen) van Zwitserland, waar ik ben opgegroeid naar Nederland gekomen ben, met mijn hart, vanwege de liefde šŸ˜‰ die ook nu nog tussen mijn Nederlandse echtgenoot en mij stroomt.

Gelukkig ken ik de systemische wetmatigheden en heb ik in de afgelopen jaren de prijs van erbij horen met vreugde en tranen betaald, zodat ik mij nu hier volledig thuis voel.


Transculturele velden

Sterker nog, hier is nu de plek waar ik in mijn werk als systemisch opsteller en coach in overeenstemming met mijn transculturele achtergrond velden open. Velden, die mensen, die nooit zijn geƫmigreerd, die geen verdreven, vluchtende voorouders hadden, niet zo goed kennen.

Aangezien de recente situatie hier in Europa met de gigantische vluchtelingenstroom vanuit Ukraine en andere vluchtenden uit landen zoals Afghanistan en Syrie, die hiernaar toe migreren en bijdragen aan onze multicuturele samneleving is een blijft migratie een thema waar iedere systemische opsteller kennis over zou moeten hebben om kundig ook in dit veld de onderstroom te begeleiden.

Heb jij gevluchte, geƫmigreerde of verdreven voorouders? Grote kans , dat hun lot jouw welzijn vanuit de ondergrond nog steeds beinvloeden. Door middel van een opstelling van het vooroudelijk veld voel je zelf of deze inloed bekrachtigend of belemmernd werkt.

#dankbaarheid #nederland #bewustzijn #systemischcoachen
#systemischwerk #openmindedness #familieopstellingen #transgenerationaltrauma
#migratie #transcultureel

About the Author

Ik ben een pro actieve mensen mens gespecialiseerd in out of de box oplossingen.Door mijn achtergrond in drama, filosofie, systemisch werk en Sjamanisme neem ik grotere verbanden waar, hoor ik het ongezegde en ben ik ondertussen expert in de verruiming van waarneming.Ik stel de vragen die openen, voorbij het zichtbare. Daarmee faciliteer ik verandering in vastgelopen situaties. In de persoonlijke sfeer, in teams en voor ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Boek nu een sessie of neem contact op

Boek een 1 op 1 sessie of een jaartraining bij Sabine.

>