Wat is Sjamanisme?

Het woord sjamaan komt uit het Siberische Toengoezisch (Evenks) en betekent letterlijk: (hij of zij) die weet.

Het belangrijkste aspect van Sjamanisme is in mijn optiek erg goed verwoord door Tenzin Wangyal Rinpoche , in zijn boek “de vijf elementen en hun helende kracht:”. Ik citeer hier uit hoofdstuk nummer 2: De vijf elementen in het sjamanisme.

 

“ Het woord sjamanistisch gebruik ik met betrekking tot praktijken, die bedoelt zijn om de relatie tussen het individu en zijn omgeving in harmonie te brengen, door te werken met niet-fysieke wezens en de sacrale energieën die aan de natuur ten grondslag liggen . Over het algemeen houdt het sjamanisme zich bezig met krachten en  entiteiten die men als externe natuurkrachten beschouwt. Men werkt met de rechtstreekse elementen van de natuur en de energie daarvan, en tevens met geesten, godheden, genezende godinnen, geesten van voorouders en andere niet-fysieke wezens.

 

De sjamanistische voertuigen houden zich niet in eerste instantie bezig met verlichting, maar met het verwijderen van obstakels in het leven, het versterken van positieve kwaliteiten en het verminderen van het lijden, dat wij ervaren doordat wij in aanraking komen met externe krachten.”[1]

 

[1] Tenzin Wangyal Rimpoche: De helende kracht van de elementen

Wil je meer weten over Sjamanisme kijk dan ook op de website van Daan van Kampenhout, die meer dan 15 jaar lang mijn leraar & mentor was. Ik ken hem ondertussen meer dan 25 jaar, hij blijft een bron van inspiratie.

http://daanvankampenhout.com/nl/

#sjamanisme #levenmetdenatuur #persoonlijkeontwikkeling #bewustzijn

About the Author

Ik ben een pro actieve mensen mens gespecialiseerd in out of de box oplossingen.Door mijn achtergrond in drama, filosofie, systemisch werk en Sjamanisme neem ik grotere verbanden waar, hoor ik het ongezegde en ben ik ondertussen expert in de verruiming van waarneming.Ik stel de vragen die openen, voorbij het zichtbare. Daarmee faciliteer ik verandering in vastgelopen situaties. In de persoonlijke sfeer, in teams en voor ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Boek nu een sessie of neem contact op

Boek een 1 op 1 sessie of een jaartraining bij Sabine.

>