Sabine Obermayr-Adamzek De systemische blik

Sjamanisme: het bruist en stroomt.... 

Het leven kent geen weg terug (met Dank aan Wilfried Nelles)...

Maar soms beland je via zijwegen ineens weer daar waar je wortels liggen. 
Door een reeks dromen en ontmoetingen met zeer boeiende mensen is het Sjamanisme weer helemaal terug in mijn leven.
Het bruist en stroomt. Ik laat me graag door deze beweging meevoeren, niet wetend waarheen.

Ik breng meer dan 20 jaar ervaring in communicatie met spirit mee en 15 jaar constante verbinding met systemisch werk, als facilitator, seminarleider en systemisch coach.

Systemisch werk en sjamanisme verbinden... hoe doe ik dat?


Dat doe ik niet, ze zijn het al. In de ondergrond stromen wetmatigheden, die op alles van toepassing zijn .

Ik keek de laatste jaren voornamelijk met de systemische blik, herkennende dat mijn enorme gedrevenheid en toewijding aan het Sjamanisme gedeeltelijk voortkwam uit een overlevingsstrategie. Door traumaverwerking en integratie voel ik me nu vrij om datgene uit het veld van sjamanisme en spiritualiteit wat het leven dient met anderen te delen.

Die eeuwenoude kennis van de inheemse volkeren wil ik graag doorgeven.

In workshops en coaching leer ik je hoe je om kunt gaan met veranderingen, in verbinding komt te staan met de natuur en hoe je de natuur kunt benutten. Mijn workshops zijn voor mensen, die zich laten meenemen in wat het leven van hun vraagt.

Die geworteld in hun eigen bestaan , hun waarneming willen verdiepen om meer in contact te zijn met wat ons in de ondergrond beweegt en de opgedane kennis en vaardigheden willen delen met degenen die aan hun verbonden zijn.

Verbonden in een team, door een organisatie of met jouw onderneming.

Wat is sjamanisme?

Het woord sjamaan komt uit het Siberische Toengoezisch (Evenks) en betekent letterlijk: (hij of zij) die weet.
Het belangrijkste aspect van Sjamanisme is in mijn optiek erg goed verwoord door Tenzin Wangyal Rinpoche , in zijn boek “de vijf elementen en hun helende kracht:”. Ik citeer hier uit hoofdstuk nummer 2: De vijf elementen in het sjamanisme.

“ Het woord sjamanistisch gebruik ik met betrekking tot praktijken, die bedoelt zijn om de relatie tussen het individu en zijn omgeving in harmonie te brengen, door te werken met niet-fysieke wezens en de sacrale energieën die aan de natuur ten grondslag liggen . Over het algemeen houdt het sjamanisme zich bezig met krachten en  entiteiten die men als externe natuurkrachten beschouwt. Men werkt met de rechtstreekse elementen van de natuur en de energie daarvan, en tevens met geesten, godheden, genezende godinnen, geesten van voorouders en andere niet-fysieke wezens.
De sjamanistische voertuigen houden zich niet in eerste instantie bezig met verlichting, maar met het verwijderen van obstakels in het leven, het versterken van positieve kwaliteiten en het verminderen van het lijden, dat wij ervaren doordat wij in aanraking komen met externe krachten.”[1]
 [1] Tenzin Wangyal Rimpoche: De helende kracht van de elementen

Werken met natuurlijke processen

In mijn eigen leven heeft het besef dat wij met alles om ons heen verbonden zijn ertoe geleid dat ik meer rust in mijzelf ervaar.

Het werken met natuurlijke processen heeft mij:

  • Handvatten aangereikt om soepeler met verandering om te kunnen gaan.
  • Inzicht  gegeven in hoe ik zelf onderdeel ben van krachtbronnen, bijvoorbeeld in mijn voorouderlijk veld.
  • Hoe ik mij met deze krachtbronnen in tijden van crisis kan verbinden.
  • In contact gebracht met datgene wat ons allen verbindt: de essentie.

Nieuwsgierig, iets voor jou of jouw team?

Onder het kopje workshops & trainingen en onder coaching vind je meer uitleg over wat ik voor jou kan betekenen.

About the Author

Ik ben een pro actieve mensen mens gespecialiseerd in out of de box oplossingen.Door mijn achtergrond in drama, filosofie, systemisch werk en Sjamanisme neem ik grotere verbanden waar, hoor ik het ongezegde en ben ik ondertussen expert in de verruiming van waarneming.Ik stel de vragen die openen, voorbij het zichtbare. Daarmee faciliteer ik verandering in vastgelopen situaties. In de persoonlijke sfeer, in teams en voor ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Boek nu een sessie of neem contact op

Boek een 1 op 1 sessie of een jaartraining bij Sabine.

>