Lieve mensen,

Nu het Coronavirus schijnbaar ontembaar door onze wereld waait zoeken we naar antwoorden in onszelf: deze situatie roept zoveel angst en behoefte tot controle op, wat vraagt dit van ons?

Naast ons gezonde verstand en alle praktische hulp die ieder op een eigen manier kan bieden kunnen we ook nog een ander virus gaan verspreiden: het Verbinding-20 Virus!

Om zelf actief iets te kunnen bijdragen, en ook om anderen die deze wens hebben met elkaar te verbinden, en vanuit het verlangen om een bijdrage leveren aan het collectieve welzijn van ons allen, nemen wij het initiatief om een regelmatige prayer circle te starten.

We willen iedereen die dit leest uitnodigen om in de komende weken op zondagavonden vanaf half negen een kwartier te nemen om met een liefdevolle intentie dit verbindingsvirus te gaan verspreiden.

Om je voor te stellen dat wat er nu in de wereld gebeurd een aanzet kan zijn tot groei, vrijgevigheid, bewustzijn, heling van oude verstrikte systemen.

Om je mensen voor de geest te halen, gekend of niet, die vertrouwen en warmte nodig hebben en je voor te stellen dat ieder van ons een onuitputtelijke bron heeft om een liefdevol antwoord te vinden op de angst.

We mediteren, bidden, zingen voor het omarmen van het niet weten, om steun en bescherming voor iedereen.

Als je nog nooit op deze manier hebt gemediteerd of gebeden, of je wilt meer hierover weten vind je hieronder het artikel : "Spirit is only voice distance away" met een korte uitleg met praktische tips, hoe jij je aan de prayer circle kunt meedoen.

We zijn  op zondagavond 22.3.2020 om 20.30 uur gestart en herhalen deze prayer circle elke week op zondag avond.

Doe je mee? Als je dit initiatief een warm hart toedraagt, meedoet en het wil verspreiden, stuur het door.

Sabine Obermayr-Adamzek & Mincka van Houten

Als jij ervaringen in de prayer circle wilt delen en lezen wat anderen hebben ervaren neem contact op via:​https://www.desystemischeblik.nl/contact2/

“Spirit is only voice distance away”.

Bidden is een manier om je telkens weer te verbinden met alles wat leeft. Bidden mag altijd. Ik heb van mijn traditionele leraren geleerd, dat “Spirit” (datgene wat alles bezield) alleen zo ver weg is, als je stem reikt: “Spirit is only voice distance away”.

Veel westerse mensen zijn gewend in een kerk te bidden en dan vooral gebeden te zeggen met een vaste tekst. Als je bijvoorbeeld het Ons Vader al zo vaak hebt gezegd, dat de woorden elkaar automatisch opvolgen, is dat niet de manier van bidden over welke ik het hier heb. Bidden is een manier om in contact te komen met iets wat niet grijpbaar is, in verbinding te zijn met een weldadige kracht- Spirit-, waarvan alles doordrongen is.

Alles is bezield


Alles is bezield, dus ook de wereld om je heen. Je adem draagt je gebed via de trillingen die je stem produceert het universum in, resoneert met alles wat onderweg geraakt wordt en trilt verder tot het zijn bestemming heeft bereikt, waar en wat dat ook moge zijn. Vertrouw erop, dat diegene/datgene die je aanspreekt met een gebed, je zal horen.

Je kan het vrij algemeen houden als jij je niet aan een bepaalde religie wilt verbinden, of als je een keer iets nieuws wilt proberen.Het belangrijkste is je intentie. Wees oprecht. Het is altijd goed voor algemene dingen te bidden zoals gezondheid, vreugde, steun, bescherming en kracht.

De traditonele leraren uit inheemse culturen van wie ik het bidden op deze manier heb geleerd, bidden zelden voor zichzelf, meestal voor iemand anders: familieleden, vrienden of kennissen, of de hele gemeenschap. Er is altijd iemand in je omgeving, die met behulp van een klein gebed, datgene wat hij/zij op dit moment nodig heeft kan ontvangen.


Bidden is vragen

Gewoon op een open, vriendelijke manier aan het universum iets vragen. Als je heel erg onzeker bent (zoals ik in het begin), zeg dan achteraan: “Als jullie mijn gebed niet goed vinden, benut dan de energie van mijn intentie en gebed voor iets wat jullie gepaster lijkt”.

Probeer dit eens uit:Neem een kwartier de tijd, waarin je niet gestoord wordt, zet de telefoon uit en ga gemakkelijk zitten, dat kan buiten of binnen. Je kan dit ook gedurende een wandeling doen, of als je de hond uitlaat.

Haal je iemand uit je omgeving voor de geest die wel wat steun kan gebruiken. Bijvoorbeeld jouw tante, die net een nieuwe heup heeft gekregen en nog in het revalidatiecentrum ligt. Adem twee tot drie keer diep in en uit. Zeg op heel zachte toon (mompelend): ”Goede, weldadige krachten in het universum, ik ben ......... (hier zeg jij je naam) , vandaag is het (hier noem je het datum van vandaag) ik ben hier in (de plaats waar jij je bevindt) ik maak me ongerust over............ (de naam van diegene, die steun/hulp kan gebruiken. In dit voorbeeld de naam van je tante).Willen jullie zo vriendelijk zijn haar steun, hulp, kracht, gezondheid, welzijn (enzovoort) te laten toekomen op een manier, die zij kan integreren, op een vriendelijke, evenwichtige, plezierige, fine manier. Dat zij een gezonde,vrolijke,rustige,blije,krachtige vrouw mag zijn, voor haarzelf, haar familie en al haar verwanten. Alvast hartelijk bedankt en tot ziens.”

Sluit op een voor jouw gepast manier het gebed af. Je kan altijd letterlijk en stap terug doen, van waar je zat of stond, om het goed af te sluiten.Gebruik je eigen woorden, noem dat hardop wat kloppend aanvoelt, je kan ook een beetje uitproberen tot je de juiste woorden gevonden hebt, zolang je wel noemt dat het op een evenwichtige manier gebeurd. Als je gewend bent om bij het bidden te trommelen of te ratelen, of te zingen, doe dat dan vooral.

Je kan deze vorm van bidden in zijn algemene vorm dagelijks doen. Je vraagt dan bijvoorbeeld om bescherming en ondersteuning en vreugde voor je gezin, of je bedrijf en jouw medewerkers of collega’s, voor je vrienden, voor jezelf en/ of iedereen die het kan gebruiken. Hoe meer je bid, ook voor anderen, als je niet echt iets nodig hebt,des te groter is het respons, als je echt een keer in de penarie zit.

Ik wens iedereen vooral ook plezier bij het gezamelijk bidden.


Meer lezen over hoe inheemse volkeren mijn wereldbeeld beinvloed hebben?

https://www.desystemischeblik.nl/over-mij-hoe-systemisch-werk-en-sjamanisme-mij-heeft-geleerd-met-constante-verandering-om-te-gaan/

Meer weten over Sjamanisme en wat het voor jou kan betekenen?

https://www.desystemischeblik.nl/sjamanisme-wat-kan-sjamanisme-voor-jou-betekenen-wat-is-het-sjamanisme-bevorderd-autonomie-fysiek-welzijn-en-innerlijke-rust/​​​


About the Author

Ik ben een pro actieve mensen mens gespecialiseerd in out of de box oplossingen.Door mijn achtergrond in drama, filosofie, systemisch werk en Sjamanisme neem ik grotere verbanden waar, hoor ik het ongezegde en ben ik ondertussen expert in de verruiming van waarneming.Ik stel de vragen die openen, voorbij het zichtbare. Daarmee faciliteer ik verandering in vastgelopen situaties. In de persoonlijke sfeer, in teams en voor ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Boek nu een sessie of neem contact op

Boek een 1 op 1 sessie of een jaartraining bij Sabine.

>