Geniet en vier de lente!

Genieten en vieren zijn aangelegenheden die met posttraumatische groei te maken hebben en er is geen beter seizoen om ermee te beginnen dan de lente. Probeer eens een van deze tips en geniet er vooral van, met alle zintuigen en je hele wezen.

Wat is een betere tijd dan de lente om nieuwe (familie)tradities te beginnen? Kies activiteiten die je jaar na jaar wilt doen en die het vieren van het voorjaar en de lente ontspannend en speciaal maken voor jou en (je gezin) en vriendinnen.

Hier zijn 9 manieren om het te vieren:

1 Versieren

Verzamel lentebloemen, kersenknoppen, eierschalen, een vogelnestje of wat dan ook de lente in jouw leven symboliseert en zet ze op een schoorsteenmantel of tafelblad. Plaats boeketten krokussen, narcissen, tulpen of paardenbloemen in of rond het huis. Of verras je gezinsleden of vriendinnen door hun boeketten  van lentebloemen cadeau te geven. Als je en gezin hebt kan je ook je gezinsleden ermee verrassen door boekketen van lentebloemen of bolletjes van lentebloemen in een potje in hun slaapkamer te plaatsen terwijl ze slapen, zodat ze op de eerste lentedag wakker worden met verse bloemen.

2 Observeren

De dagen worden langer. Ga op de eerste lentedag naar buiten om de zon te zien opkomen en ondergaan. Zoek uit hoe laat de zon opkomt en ondergaat waar je woont en geniet van de zonsopgang op een frisse lentemorgen.

3 Ontdekken

Maak een wandeling of trektocht en identificeer wilde bloemen als er al enkele in jouw omgeving ontkiemen. Of bezoek een lokale boerderij en kijk of je een glimp kunt opvangen van kalveren, lammeren of kuikens op het erf. Ga eens naar een lammetjes dag in jouw omgeving. Wat is een beter symbool van de lente?

4 Feestmaal

Bereid een lentemaaltijd met de eerste oogsten van het seizoen. Paardebloembladeren, gestoomde brandnetels, asperges, nieuwe aardappelen, dille, munt en bieslook kunnen opkomen waar je woont. Maak jouw diner specialer dan normaal door iets nieuws (zoals eetbare bloemen) toe te voegen. Eet bij kaarslicht. Eet buiten als het weer het toelaat. Of picknick op een kleedje in de woonkamer.

5 Zaden zaaien

Laat elk gezinslid een favoriete bloem of plant kiezen om te zaaien ter ere van de eerste lentedag. Wijs een special plekje in jouw  tuin aan en maak er een ceremonie van. Of plant als guerrilla tuinierster bollen of plantjes langs de weg of aan de rand van openbare plantsoenen, als je zelf geen tuin hebt.

6 Lees buiten een boek

Als het weer warmer wordt, pak je een goed boek en nestel je je in een stukje zon in jouw eigen tuin of in een park bij jouw in de buurt.. Pak een traditioneel papieren boek of ga digitaal met een audioboek of een online boek. Laat de zon je hart en ziel verwarmen.

7 Probeer een nieuw recept

Na een lange winter van soepen en stoofschotels is de lente het perfecte moment om een fris nieuw recept te proberen. Maak een lentediner waarmee je seizoensgebonden groenten en vondsten van de (boeren)markt kunt verwerken, of probeer een smakelijk nieuw recept voor paasbrood. Je vindt tientallen recepten uit allerlei culturen op het internet.

Eet smakelijk en geniet en vier de lente geheel op jouw eigen manier!

Met hartelijke lentegroet!

Sabine

Nog niet helemaal aan toe om te genieten en het leven en de lente te vieren? lees dan mijn blog over blokkades en weerstand: https://www.desystemischeblik.nl/blokkades-weerstand/

Misschien helpt een een op een opstelling jou bij het loslaten van oude patronen, om te kunnen genieten van de lente en te vieren dat het voorjaar is, neem contact met mij op via 

https://www.desystemischeblik.nl/contact2/

Of wil je meer lezen over trauma, identiteit en posttraumatische groei? dan kan ik je het nieuwe boek van Vivian Broughton warm aanbevelen:

https://uitgeverijmens.nl/boeken/trauma-en-identiteit/

About the Author

Ik ben een pro actieve mensen mens gespecialiseerd in out of de box oplossingen.Door mijn achtergrond in drama, filosofie, systemisch werk en Sjamanisme neem ik grotere verbanden waar, hoor ik het ongezegde en ben ik ondertussen expert in de verruiming van waarneming.Ik stel de vragen die openen, voorbij het zichtbare. Daarmee faciliteer ik verandering in vastgelopen situaties. In de persoonlijke sfeer, in teams en voor ondernemers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Boek nu een sessie of neem contact op

Boek een 1 op 1 sessie of een jaartraining bij Sabine.

>